Cupkajnapivo.sk

8% zľava na objednávky pre členov Cechu domácích pivovarníků 🍺

Fermentis SafAle™ BE‑256 (11,5g)

4,85   s DPH

Pivovarský kmeň odporúčaný na výrobu silných belgických kláštorných pív typu Abbey. Pivu dodáva typický ovocný profil a má vysokú toleranciu na alkohol.

 

Vhodné pre pivné štýly: Abbey, Dubbel, Trippel, Quadruppel, Barley Wine

 

Nie je na sklade

Katalógové číslo: K0010 Kategória:

Popis

SafAle™ BE‑256 s popisom

 

Vhodné pre pivné štýly: Abbey, Dubbel, Trippel, Quadruppel, Barley Wine

 


Chuť a aróma:
Kvasinky SafAle™ BE-256 dodávajú pivu typický ovocný profil s tónmi sušeného ovocia, banánov a jemného korenia. Vytvárajú plnú chuť so sladkými a hrejivými alkoholovými nuansami, ideálnu pre silné belgické štýly piva.

 

Dávkovanie: 80-120g/hl pri teplote kvasenia 12°C – 18°C  – 1 balenie (11,5g) na cca 10l mladiny.
Pri teplote kvasenia pod 12°C je nutné zvýšiť počet kvasníc na 200 – 300g/hl
1hl = 100l

 

Použitie: Kvasinky SafAle™ BE‑256 je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.

 

Rehydratácia: Rehydratácia za použitia minimálne 100ml prevarenej vody (prípadne nariedenej mladiny) vychladenej na teplotu 25 – 29°C. Nechať odpočinúť maximálne 20 minút! a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu, následne poriadne premiešať a prevzdušniť. 

 

Spôsob skladovania: Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C v chladničke.

 

Expirácia: 02/2027

 

Na stiahnutie: Produktový list – Fermentis SafAle™ BE-256

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0,011 kg

Hodnotenia

Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia

Recenziu môžu zanechať iba prihlásení zákazníci, ktorí si zakúpili tento produkt.

Nákupný košík zavrieť