Popis

![]()
Vhodné pre pivné štýly: Ležiaky

Chuť a aróma: Vďaka svojej neutrálnej chuti umožňujú kvasnice S-189 vyniknúť charakteru sladu a chmeľu použitého pri varení piva bez toho, aby pridávali vlastnú výraznú arómu. To umožňuje pivovarom dosiahnuť čistý a vyvážený chuťový profil vo svojich ležiakoch.
Dávkovanie: 80-120g/hl pri teplote kvasenia 12°C – 18°C – 1 balenie (11,5g) na cca 10l mladiny.
Pri teplote kvasenia pod 12°C je nutné zvýšiť počet kvasníc na 200 – 300g/hl
1hl = 100l
Použitie: Kvasinky SafLager S-189 je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky.
Rehydratácia: Rehydratácia za použitia minimálne 100ml prevarenej vody (prípadne nariedenej mladiny) vychladenej na teplotu 25 – 29°C. Nechať odpočinúť maximálne 20 minút! a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu, následne poriadne premiešať a prevzdušniť.
![]()
Spôsob skladovania: Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C v chladničke.
Expirácia: 06/2026
Na stiahnutie: Produktový list – Fermentis SafLager S-189


Hodnotenia
Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia