Popis
Glukoamyláza 400 je silne účinný enzým používaný na rozklad komplexných cukrov (dextrínov) na jednoduché skvasiteľné cukry (glukózu). Pridáva sa do mladiny počas kvasenia alebo po hlavnom rmutovaní, ak si želáš dosiahnuť nízke zvyškové cukry, suché telo piva a vysoký stupeň prekvasenia.
Tento enzým je ideálny pre štýly ako: Brut IPA, Dry lager, Silnejšie pivá s cieľom znížiť ich sladkosť, Pivá s pridaným cukrom, medom či ovocím, kde sa hodí zabezpečiť plné prekvasenie
Výhody použitia:
-
Zabezpečuje maximálne možné množstvo skvasiteľných cukrov
-
Minimalizuje zvyškové uhľohydráty (dextríny)
-
Podporuje hlboké prekvasenie a suchý charakter piva
-
Umožňuje zvýšiť obsah alkoholu bez zvýšenia sladkosti
-
Vhodný aj pri použití prídavných surovín ako ryža, kukurica alebo glukózové sirupy
Dávkovanie:
10 g vystačí na cca 20 – 25 litrov mladiny.
Pridáva sa buď do rmutu alebo priamo do fermentora, keď je cieľom „vyčistiť“ už hotovú mladinu.
Účinnosť závisí od teploty a pH prostredia.
Pozor, ide o pokročilý produkt, ktorého dávkovanie je potrebné vypočítať na základe znalosti minerálneho profilu vašej vody – buď manuálne (napr. pomocou Pivařka2), alebo v niektorom z online nástrojov, ako je napríklad Brewfather.
Pri práci so všetkými prípravkami na úpravu varnej vody dodržiavajte zásady bezpečnej práce a používajte ochranné pomôcky!


Hodnotenia
Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia